top of page
  • Εικόνα συγγραφέα2gym Chrys

Αστρονομία, Κοσμολογία, Γεωλογία

Μαθήτριες/τες του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης όλων των τμημάτων συμμετέχουν σε πρόγραμμα με κεντρικούς άξονες τις επιστήμες της Αστρονομίας, της Κοσμολογίας και της Γεωλογίας.




Ο σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία του κόσμου μέσα από αυτές τις επιστήμες ώστε οι μαθητές τελικά να τον αγαπήσουν και να τον εκτιμήσουν περισσότερο, να μάθουν να το σέβονται και να το προστατεύουν.


Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 συνάντηση των μαθητών και συνέντευξη με τον διακεκριμένο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λέανδρο Περιβολαρόπουλο.


Ο Καθηγητής Λεάνδρος Περιβολαρόπουλος είναι πρωτοπόρος στην κοσμολογική έρευνα διεθνώς με πλήθος ερευνητικών εργασιών και διακρίσεων. Ηγείται της κοσμολογικής ομάδας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέλος της οποίας είναι και η καθηγήτρια φυσικής του σχολείου μας και υποψήφια διδάκτορας κα. Φωτεινή Σκάρα.


Περισσότερες πληροφορίες για το πλούσιο έργο και βιογραφικό του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:


Οι μαθητές μας απεύθυναν ερωτήσεις προς τον Καθηγητή οι οποίες τον εντυπωσίασαν για το πλήθος, το εύρος και περιεχόμενο τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Δυστυχώς όμως ήταν αδύνατο στο σύντομο χρόνο της δράσης να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τους και ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνάντηση αυτό να γίνει.


Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κ. Λέανδρο Περιβολαρόπουλο για την τιμή που μας έκανε να δεχτεί την πρόσκληση του σχολείου μας και να μοιραστεί με τους μαθητές μας τις γνώσεις του.



Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, Ολυμπία Τσορμπατζόγλου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής Διευθύντρια του σχολείου και Σκάρα Φωτεινή ΠΕ04.01 Φυσικός και υπεύθυνη του προγράμματος «Κοσμογονία».

Οι μαθητές του Σχολείου μας, που συμμετείχαν στη συνέντευξη, ήταν:






12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page