top of page
  • Εικόνα συγγραφέα2gym Chrys

Παραμύθι χωρίς όνομα

Μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και σχολικού προγράμματος, μελέτησαν το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι δίχως όνομα» και δημιούργησαν ένα παραμύθι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα.





Περπατούσαν πολλή ώρα στο δάσος, νηστικοί και κουρασμένοι, όταν μέσα στα χλωρά κλαριά, αντίκρισαν ένα θαμπό φως και ύστερα, ένα άσπρο καλυβάκι. Τρέχοντας, έφθασαν εκεί και χτύπησαν την φθαρμένη ξύλινη πόρτα. Αμέσως φάνηκε μια γριά τίγρης με γλυκά μελένια μάτια που την έλεγαν κυρά Φρόνηση. Εκείνη τους καλωσόρισε στο σπίτι της, δίνοντας τους κάτι να φαν και μέρος για να μείνουν. Το επόμενο πρωί γνώρισαν και την κόρη της γριάς, μια όμορφη, έξυπνη λέαινα, τη Γνώση. Η Γνώση συμβούλεψε το βασιλόπουλο να μην εγκαταλείψει τον τόπο του. Του είπε πως πρέπει να διορθώσει το κράτος του, αλλά πρώτα-πρώτα τους πολίτες του. Του είπε πως πρέπει να μείνει μαζί με το λαό και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις σκέψεις του, να ζήσει τη ζωή του και ύστερα θα καταφέρει να διορθώσει τα πάντα. Έτσι, χαρούμενο πια το βασιλόπουλο, γεμάτο νέες ελπίδες κίνησε για το δρόμο του γυρισμού.




Τα κείμενα επιμελήθηκε η Καραμούζη Ιωάννα ενώ η εικονογράφηση έγινε από τις Αντωνιάδου Αποστολία, Αντωνιάδη Δήμητρα, Νούση Ναταλία, Ξανθοπούλου Μαρία και Παντζοπούλου Λυδία.




Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά για την συμβολή τους και είμαστε περήφανοι για το ταλέντο, το μεράκι και την αφοσίωσή τους!


Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς Παπαδοπούλου Ελένη και Ρουσοπούλου Κωνσταντίνα, φιλόλογοι του σχολείου μας!



28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page