top of page
  • Εικόνα συγγραφέα2gym Chrys

Με το πινέλο ζωγραφίζουμε το ….αύριο

Τελικά αν έχεις φίλους της καρδιάς μπορείς να κάνεις πολλά. Να γκρεμίσεις την ασχήμια, να φέρεις την αισιοδοξία, να χτίσεις το αύριο. Και όλα αυτά μέσα από το περίσσευμα της καρδιάς σου.



Αυτό βίωσαν τα παιδιά του Γ3 του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης τις δύο τελευταίες μέρες, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Ενεργοί πολίτες». Τα παιδιά μελέτησαν εδώ και ένα μήνα το λογοτεχνικό έργο του Α.Σαμαράκη «Ζητείται Ελπίς» και κατέγραψαν τις ανησυχίες τους και τις σκέψεις τους γενικότερα για τον κόσμο του σήμερα και τον κόσμο του μέλλοντος. Έγραψαν τα δικά τους Ζητείται για το πώς θα ήθελαν να είναι ο κόσμος τους και το εξέλιξαν, καταγράφοντας το περίσσευμα της καρδιάς τους ως Πωλείται. Ζήτησαν υγεία και φαντασία και έδωσαν απλόχερα ζεστασιά και σεβασμό. Κατεδίωξαν τη βία και τον πόλεμο.








Συμπαραστάτης μας στην προσπάθεια η Αρετή-και αλήθεια δε θα μπορούσαμε να έχουμε καθοδηγητή με καταλληλότερο όνομα. Υλοποίησε το όραμά μας όχι λεκτικά πλέον αλλά σχεδιαστικά και «έπιασε» την κίνηση της καρδιάς των παιδιών. Η Αρετή, λοιπόν, ήρθε στο σχολείο, σχεδίασε, καθοδήγησε τους μαθητές της τάξης και η αίθουσα μεταμορφώθηκε. Ο τοίχος με τις δυσκολίες σπάει και από μέσα ξεπροβάλλει το γαλανό του ουρανού και το πράσινο τις ελπίδας. Ο χαρταετός μπροστάρης κινάει να διώξει την κακομοιριά και να φέρει την ένταση των χρωμάτων ενώ τα αερόστατα κουβαλούν τα όνειρά μας. Όλα αυτά η Αρετή τα ένιωσε και τα παιδιά πειραματίστηκαν με πινέλα και χρώματα και χάρηκαν.








Ευχαριστούμε, Αρετή, που ήσουν εκεί παρά το δύσκολο πρόγραμμά σου. Ευχαριστούμε που κάθε φορά ανταποκρίνεσαι στην πρόσκλησή μας. Ευχαριστούμε γιατί χωρίς εσένα δε θα τα καταφέρναμε.

Τα παιδιά του Γ3 και η καθηγήτριά τους Σοφία Αμοιρίδου



Από: Αρετή

Προς τους μαθητές του Γ3

Αγαπητοί μαθητές του Γ3,

Σας ευχαριστώ πολύ που επιλέξατε εμένα, μαζί με την καθηγήτριά σας κα Αμοιρίδου, να σας βοηθήσω να ομορφύνετε την τάξη σας. Είστε τυχεροί που έχετε καθηγητές με τέτοιες ευαισθησίες στα δύσκολα χρόνια που ζούμε.

Σας εύχομαι ολόψυχα να καταφέρετε να αλλάξετε τον κόσμο και να γίνει ,όπως στο σχέδιό μας. Σας υπόσχομαι,ως ενήλικας, πως θα προσπαθήσω κι εγώ γι’αυτό.

Να είστε όλοι γεροί και ευτυχισμένοι.

Με αγάπη,

Αρετή Δερμιτζάκη Νάσου



6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page